Usein kysyttyä

Onko sinulla kysymyksiä? Valitse aihealue ja lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Duracell

TURVALLISUUS

Show / hide

VOINKO LADATA MUIDEN MERKKIEN UUDELLEENLADATTAVIA PARISTOJA DURACELL-LATURISSA?

Kyllä, Duracell-laturit lataavat muita NiMH AA- tai AAA -paristoja. Duracell ei voi kuitenkaan taata muiden paristomerkkien laatua, turvallisuutta tai suorituskykyä, joten Duracellin uudelleenladattavien paristojen käyttöä suositellaan.

Show / hide

PITÄISIKÖ MINUN PUHDISTAA PARISTOKOTELO?

Pidä pariston kontaktipinnat ja paristokotelo puhtaana parhaan suorituskyvyn takaamiseksi. Hankaa niitä puhtaalla pyyhekumilla tai puhtaalla liinalla joka kerta kun vaihdat paristot.

Show / hide

PARISTO LÄMPENI TASKUSSANI. ONKO TÄMÄ NORMAALIA?

Ei, paristojen ei pitäisi lämmetä, kun ne eivät ole käytössä. Painamme pakkaukseen varoituksen, joka varoittaa kuluttajia kuljettamasta tai säilyttämästä paristoja irrallaan taskuissaan tai laukussaan. Ne voivat mennä oikosulkuun koskettaessaan metallia ja vuotaa tai rikkoutua ja aiheuttaa henkilövahinkoja.

Show / hide

VOINKO PURKAA PARISTON?

Ei. Älä pura paristoja. Kun paristo puretaan, kosketus osiin voi olla haitallista ja se saattaa aiheuttaa henkilövahinkoja tai tulipalon.

Show / hide

SISÄLTÄVÄTKÖ PARISTONNE ELOHOPEAA?

Ei, kaikki Duracell-paristot ovat elohopeattomia. Olemme ylpeitä siitä, että olemme vapaaehtoisesti lopettaneet elohopean käytön yleiskäyttöisissä paristoissamme (AAA-, AA-, C-, D- ja 9V-koot) vuonna 1993. Alkaliparistomme on valmistettu pääasiassa yleisesti käytetyistä metalleista, teräksestä, sinkistä ja mangaanista, eivätkä ne aiheuta vaaraa terveydelle tai ympäristölle, jos niitä käytetään ja hävitetään asianmukaisesti. Kaikki kuulokojeiden paristot ovat olleet elohopeattomia tammikuusta 2011 lähtein elohopeattomien ja uudelleenladattavien paristojen säädöksen mukaisesti.

Show / hide

KUINKA KÄSITTELEN PARISTOJA, JOTKA OVAT VUOTANEET LAITTEESSA?

Vaikka useimmat paristot sisältävät kemikaaleja, jotka eivät vahingoita paljasta ihoa, niitä on silti kohdeltava kuten mitä tahansa kemikaalia. Käytä aina varotoimia käsitellessäsi paristokemikaaleja. Paristokemikaaleja ei pidä koskaan asettaa silmien lähelle tai niellä. Ota yhteyttä lääkäriin välittömästi, jos näin tapahtuu.

Show / hide

VOINKO SYTYTTÄÄ PARISTON TULEEN?

ÄLÄ KOSKAAN sytytä tai heitä paristoja tuleen — ne saattavat räjähtää, rikkoutua ja aiheuttaa turvallisuusriskejä.

Show / hide

KUINKA PÄIN + JA – MENEVÄT?

Noudata laitteesi paristojen asettamista koskevia ohjeita tarkasti ja varmista, että + (plus) ja – (miinus) -navat on kohdistettu oikein. VAROITUS: Jotkut laitteet, joissa käytetään vähintään kolmea paristoa, saattavat vaikuttaa toimivan oikein, vaikka yksi paristo on asetettu väärin. Tällainen käyttö saattaa johtaa pariston vuotamiseen tai rikkoutumiseen, mikä voi vahingoittaa laitetta.

Show / hide

PARISTOISSANI ON KIINALAISIA KIRJAIMIA. MITÄ SE TARKOITTAA?

Merkit tarkoittavat, että paristot eivät sisällä elohopeaa.

Show / hide

LAPSENI LEIKKII MIELELLÄÄN PARISTOILLA. ONKO TÄMÄ OK?

Pikkulasten ei pitäisi leikkiä paristoilla. Paristot on tehty tuottamaan virtaa laitteisiin, ei leikittäviksi. Muista, että samalla kuin paristot ovat suosittuja, arkipäiväisiä laitteita, ne tuottavat kannettavaa virtaa voimakkailla kemiallisilla reaktioilla. Paristoja ei pitäisi koskaan purkaa, käyttää väärin, kohdella kaltoin tai käyttää leluina. Vaikka useimmat paristot sisältävät kemikaaleja, jotka eivät vahingoita paljasta ihoa, niitä on silti kohdeltava kuten mitä tahansa kemikaalia. Käytä aina varotoimia käsitellessäsi paristokemikaaleja. Paristokemikaaleja ei pidä koskaan asettaa silmien lähelle tai niellä. Ota yhteyttä lääkäriin välittömästi, jos näin tapahtuu. Turvallisuuden varmistamiseksi on vastuullisen aikuisen valvottava lapsia tarkasti heidän käsitellessään paristoja.

Show / hide

PARISTONI KASTUI JA NYT SEN PÄÄLLÄ ON VALKOISTA JAUHEMAISTA AINETTA. MITÄ TEEN?

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että paristo kastuu tai peittyy valkoiseen jauhemaiseen aineeseen, rajoita pariston käsittelyä. Käsittele paristoa vain siten, kuin oikeanlainen poistaminen ja hävittäminen vaatii. Pese välittömästi altistuneet kehon osat ja vaatetus vedellä ja saippualla. Jos silmäkosketus tapahtuu, huuhtele silmät välittömästi juoksevalla vedellä vähintään 15 minuutin ajan ja hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.

Show / hide

ONKO NORMAALIA, ETTÄ DURACELL UUDELLEENLADATTAVAT NIMH-PARISTOT LÄMPENEVÄT LADATTAESSA?

Kyllä, on normaalia, että sekä paristot että laturi lämpenevät ladattaessa.

Show / hide

Voinko ladata muun merkkisiä paristoja Duracellin latureilla?

Kyllä, Duracellin laturit lataavat muitakin uudelleenladattavia NiMH-paristoja. Kuitenkin Duracell ei voi taata muiden paristomerkkien laatua, turvallisuutta tai tehoa, joten Duracellin paristojen käyttäminen on suositeltavaa.

Duracell Duracell

Ota yhteyttä

Etkö löydä vastausta? Napsauta tästä, ja lähetä sähköpostia.

Ota yhteyttä